Houtlook tegels
HOUTLOOKTEGELS.COM

Houtlooktegels kopen

Portuguese tegels
Kwaliteit
Vloer tegel
Algemeen
De keramische tegels worden gemaakt door de klei op een hoge temperatuur te bakken. Daarna komt er een glazuurlaag overheen en deze laag zorgt voor die houtlook. De tegels zijn niet van echt hout te onderscheiden. De meeste keramische tegels komen oorspronkelijk uit Italië, maar tegenwoordig worden ze ook in China gemaakt. De vraag naar houtlook tegels zijn groot. De tegels zijn meestal van hoge kwaliteit. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten en kleuren als je voor houtlook tegels gaat. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat het keramische tegels zijn met een houten uitstraling. Ook heb je nog de porcellanato houtlook tegels. Door middel van zand, klei, kleurstoffen en smeltmiddelen worden deze tegels gemaakt. De porcellanato tegels zijn heel compact en daardoor hebben ze een hele hoge slijtweerstand. Daarnaast nemen de tegels ook weinig vocht op en hebben een hoge hardheid. De tegels kom je steeds vaker tegen in woonkamers, badkamers en keukens. De houtlook tegels zijn meestal van de merken Imola ,Marazzi ,Venis,Candia,Kronos. Het is altijd het beste om 5% tot 10% meer tegels te bestellen dan nodig is. Ook is het van belang om de tegels te laten acclimatiseren voordat je deze aanlegt.

Houtlook tegels zijn makkelijk te onderhouden. Je kunt de tegels het beste reinigen met middelen die een ph-waarde hebben lager dan 7. Als je reinigingsmiddelen met zuur gebruikt dan ontstaan er beschadigingen in de voegen. Schoonmaakmiddelen met zuur tasten de voegen aan, waardoor de voegen gaan lekken en er beschadigingen ontstaan. Ook middelen met olie kun je beter niet gebruiken omdat er dan namelijk een extra laagje ontstaat in de vloer. De houtlook tegels moeten elke week schoongemaakt worden met lauw water. De tegels moeten ook zo af en toe gedweild worden.

Je kunt houtlook vloertegels combineren met vloerverwarming. Met vloerverwarming heb je in de winter nooit last van koude voeten. Het is wel van belang dat de luchtvochtigheid van de ruimte tussen de 50% en 60% ligt. Daarnaast zo'n houtlook tegel ook nog onderhoudsvriendelijk. Het is ook geen probleem om er water op te laten vallen. Ook zijn de vloeren kleur-, kras- en slijtvast. De waterdichte tegels zorgen ervoor dat er geen water in de voegen komen. Tot slot zijn de houtlook tegels ook heel duurzaam. De tegels blijven heel lang in goede staat en je komt ook goedkoper uit dan als je houten vloeren koopt. De houtlook tegels geven in elke kamer een warm en prettig gevoel.

De prijs voor een houtlook tegel ligt meestal tussen de 20 en 50 euro. Aan een woonkamer ben je dus zeker meer dan 750 euro aan tegels kwijt. De kwaliteit is bij de meeste wel goed. Je hebt ze in verschillende formaten te koop en je kunt ze ook heel mooi combineren met elkaar. De tegels zijn ook verkrijgbaar in de doe-het-zelf zaken. Je hebt natuurlijk ook winkels die alleen tegels en sanitair verkopen.