• 0345 - 632400
  • Ma - Do 10:00 - 18:00 | Vr 10:00 - 21:00 | Za 10:00 - 16:00 | Zo gesloten

Algemene informatie

De houtlook plavuizen worden steeds populairder, de vraag ernaar is groot. Het zijn in principe keramische plavuizen maar dan met een houten uitstraling. Ze zijn echter niet van echt hout te onderscheiden. De keramische tegels komen van oorsprong uit Italiƫ en Spanje maar worden tegenwoordig veel gemaakt in China. De plavuizen zijn meestal wel van goede kwaliteit. Ook zijn ze beschikbaar in veel verschillende soorten en maten.

Vrijwel alle plavuizen zijn gekalibreerd en daardoor zijn ze ook met weinig voeg te leggen. Het komt wel ten goede want als de plavuizen heel strak tegen elkaar aan liggen dan lijkt het meer op echt hout. Voordat je de plavuizen wilt aanleggen moet je ze laten acclimatiseren voor een paar dagen. Dit is omdat ze te lang in de magazijn hebben gezeten en moeten wennen aan de ruimte en temperatuur.

Voordelen

De houtlook plavuizen heeft hele mooie dingen aan bod. Ze zijn namelijk slijt-,kleur en krasvast. Ook is het mogelijk om er een vloerverwarming onder te plaatsen zodat je geen koude voeten krijgt. En het onderhoud gaat ook eenvoudig. Je hoeft de plavuizen niet te waxen, schuren of impregneren. Ze geven ook een fijne en warme sfeer aan in de ruimte. Bovendien zijn de plavuizen ook duurzaam. Tot slot zijn ze ook waterbestendig dus is het ook mogelijk om de tegels in de badkamer te plaatsen.

Verzorging van de plavuizen

De plavuizen zijn heel eenvoudig te onderhouden. Wel goed om te weten is dat je de plavuizen niet met te zure reinigingsmiddelen moet schoonmaken, een ph-waarde boven de 7 kan de voegen aantasten en daardoor gaan ze lekken en zo ontstaan er beschadigingen. Alle reinigingsmiddelen met olie kun je ook beter vermijden, dit is ook tegenwoordig niet meer gebruikelijk omdat er dan nog een extra laagje komt op de vloer.

Het hebben van houten plavuizen scheelt dus een hoop werk. Even stofzuigen vervolgens dweilen en ze zijn weer zo goed als nieuw.

De houtlook plavuizen worden op hoge temperatuur gebakken en dat zorgt voor die hardheid. Door middel van diverse prints worden die plavuizen gemaakt. Een vloer van keramiek bestaat uit een aantal verschillende prints die allemaal anders zijn. Dit zorgt juist voor die mooie eindresultaat.

Kosten

De kosten liggen meestal tussen 20 en 50 euro.

Onderdeel van . Website door